Turgut Özal Üniversitesi 1 yılın sonunda Kayısı Reçeli Üretti

Turgut Özal Üniversitesi

Mayıs 2018 tarihinde Malatya'da yeni bir üniversite kurulması kararlaştırılmış, Malatya'da ikinci bir üniversitenin olması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanmıştı. İnönü Üniversitesinin meslek yüksekokulları ile bazı fakültelerinin bağlandığı yeni üniversitenin geçen 15 ayın sonunda gözle görülür bir başarısından söz etmek henüz mümkün hale gelmezken vatandaşlar, yeni üniversitenin varlığını çoktan unutmuş görünüyor.

YAPILANLAR SADECE TABELADA MI KALDI?

Bugüne kadar sadece tabela değişikliği sonucu varlığını sürdürme gayretinde olan Turgut Özal Üniversitesi yönetiminin fakültelere henüz dekan atamamış olması yönetim eksikliği olarak değerlendirilirken dekansız fakültelere rektörün vekaleten dekan olmasını anlamak mümkün değil.

Bilindiği gibi İnönü Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokulları Turgut Özal Üniversitesine bağlanmıştı. Rektör Aysun Bay Karabulut, katıldığı bir televizyon programında Turgut Özal Üniversitesinin doluluk oranının yüksek olmasını kendi başarısı olarak göstermek için fakülte ve program adlarını değiştirdikleri için öğrencilerin tercih ettiklerini ifade etmesi akademik camiada ilginç bulundu. Rektör Karabulut buna örnek olarak Kale Meslek Yüksekokulunu verdi. Rektöre göre Kale Meslek Yüksekokulunda ikram hizmetleri adıyla bir program varken 3-4 öğrenci kayıt yaptırıyordu, isim değiştirip aşçılık programı yapınca 41 öğrenci kayıt yaptırdı. 

FAKÜLTELER DEKANSIZKEN BİR BAŞARIDAN BAHSETMENİN İZAHI NE OLABİLİR? 

Rektör Karabulut, televizyon programında bazı ürünlerle ilgili buluş açıklaması da yaptı. Kayısı reçeli, vişne sirkesi gibi ürünlerin tanıtımını yaparken bu ürünlerin üniversitede elde edilen yeni bir buluş gibi değerlendirilmesinin akademik  karşılığı merak edilirken üniversite rektörünün daha çok pazarlamacı gibi kayısı reçeli gibi ürünlerin tanıtımını yapması komik bulundu.

Bu durumda Turgut Özal Üniversitesinin ve Yönetiminin cevaplaması gereken soru, yeni kurulan üniversite için fiziki imkanlarının iyileştirilmesi ve fakültelerinin akademisyen ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapılması gerekirken olmayan kampüste ve dekanı olmayan fakültelerde ürün buluşu nasıl mümkün olmaktadır? Kaldı ki Rektörün buluş gibi gösterdiği kayısı reçeli ve bu ürünü her Malatyalının evinde bulmak mümkün. Üniversiteler daha çok bilimle anılmalı. Yeni Üniversiteler ise doğru dürüst kampüs ve fakülteleriyle anılmalı.

Bakmadan Geçme