• Haberler
  • Spor
  • 'Sivasspor´un UEFA Avrupa Konferans Ligi´ndeki rakipleri'

'Sivasspor´un UEFA Avrupa Konferans Ligi´ndeki rakipleri'

DG Sivasspor´un UEFA Avrupa Konferans Ligi´ndeki rakipleri belli oldu. Kırmızı-beyazlılar, G Grubu´nda Slavia Prag, Cluj ve Ballkani ile müca

DG Sivasspor´un UEFA Avrupa Konferans Ligi´ndeki rakipleri belli oldu. Kırmızı-beyazlılar, G Grubu´nda Slavia Prag, Cluj ve Ballkani ile mücadele edecek.
Bugün çekilen kuralar sonucu G Grubu´nda Sivasspor Çeyka temsilcisi Slavia Prag, Romanya temsilcisi Cluj ve Kosova temsilcisi Ballkani ile eşleşti.

Avrupa´nın gediklisi Slavia Prag
Slavia Prag, 1892 yılında kuruldu. Kırmızı-beyaz takımın Çek Cumhuriyeti´nde 21, Mitropa kupasında 1 ve Çekya Kupası´nda 10 olmak üzere 32 şampiyonluğu bulunuyor. Slavia Prag´ın en önemli silahları ise Tomas Holes, Peter Olayinka, Lukas Provod ve Lukas Masopust diye gösteriliyor. Slavia Prag, maçlarını 21 bin kapasiteli Sinobo Stadyumu´nda oynuyor.

Romanya şampiyonu Cluj
Romanya´nın Cluj-Napoca kentinin resmi futbol kulübü olan Cluj 1907 yılında kuruldu. 2007-2008 sezonunda Liga 1´i şampiyon olarak bitirdiğinden dolayı UEFA Şampiyonlar Ligi´ne direkt katılma hakkı kazanan Cluj, 2008-2009 sezonunda Romanya´yı UEFA Şampiyonlar Ligi´nde temsil etti. 2008-2009 Şampiyonlar Ligi ilk maçında Roma´yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Rumen teknik adam Dan Petrescu´nun başında bulunduğu Cluj, iç saha karşılaşmalarını 23 bin 500 kapasiteli Dr. Constantin Radulescu Kaloşvar Stadyumu´nda oynuyor. Romanya ekibinin 14 şampiyonluğu bulunuyor. Cluj, geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı.

Ballkani
Ballkani, 1947 yılında kurulan ve Kosova´nın en üst düzey futbol ligi olan Superliga´da yer alan bir futbol kulübü. Turuncu-siyahlı renklere sahip olan Kosova temsilcisi maçlarını 1 bin 500 kişi kapasiteli Suva Reka City Stadı´nda oynuyor. Ballkani geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayarak ilk kez müzesine kupa götürmüştü.

Bakmadan Geçme