• Haberler
  • Eğitim
  • 'SCÜ Mühendislik Fakültesi UTMK kurul üyeliğine seçildi'

'SCÜ Mühendislik Fakültesi UTMK kurul üyeliğine seçildi'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) 29´uncu Dönem Genel Kurul üyeliğine seçildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi; UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) 29´uncu Dönem Genel Kurul üyeliğine seçildi.
Eğitim, bilim, kültür ve iletişim alanlarında çalışmalar yapmak ve desteklemek amacıyla 1949 yılında kurulan ve en eski milli komisyonlardan biri olan UTMK 29´uncu Dönem Genel Kurul üyeliğine seçilen Mühendislik Fakültesi yükseköğretim kurumları temel bilimler kategorisinde seçilen 5 üniversite arasında yer alıyor.
UTMK Jeopark ve Jeolojik Miras grubu üyeliğine yeniden seçilen Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliği 9. maddesi gereğince UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Kurulu; hükümet temsilcileri; eğitim, bilim, kültür ve iletişim konularıyla ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bu alanlarda tanınmış kişilerden oluşmaktadır. Genel Kurul üyeleri, UNESCO´nun çalışma alanına giren eğitim, temel bilimler, insan ve toplum bilimleri, kültür ve iletişim konuları göz önünde bulundurularak 4 yılda bir yapılan seçimle belirlenir. UTMK 28. Dönem Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Mühendislik Fakültemiz, UNESCO´nun ilgi alanlarına giren konularda doğrudan hizmet veriyor olması sebebiyle 2022-2026 yılları arasında görev yapacak olan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 29. Dönem Genel Kurulu´na seçilmiş bulunmaktadır" dedi.

Bakmadan Geçme