• Haberler
  • Asayiş
  • 'Organları 4 hastaya umut oldu, Sivasta son yolculuğuna uğurlandı'

'Organları 4 hastaya umut oldu, Sivasta son yolculuğuna uğurlandı'

Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden ve organları 4 hastaya umut olan Gülsüm Türkkahraman Sivasta son yolcuğuna uğurlandı.Karsta yaşayan 2 çocuk a

Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden ve organları 4 hastaya umut olan Gülsüm Türkkahraman Sivasta son yolcuğuna uğurlandı.
Karsta yaşayan 2 çocuk annesi Gülsüm Türkkahraman (40), evinde beyin kanaması geçirdi. Kars Harakani Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Türkkahraman, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 11 yıldır Kars AFAD Müdürlüğünde görev yapan, deprem ve sel gibi afetlerde hayat kurtaran Sefa Türkkahraman, beyin ölümü gerçekleşen eşi Gülsüm Türkkahramanın organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin de olumlu yanıtının ardından Türkkahramanın organları, doktorlar tarafından ameliyatla alındı. Organları bağışlanan 2 çocuk annesi Gülsüm Türkkahraman için memleketi Sivasta cenaze namazı kılındı. Ay Yıldız Camiinde kılınan cenaze namazına eşi, ailesi ve akrabaları katıldı. Türkkahraman kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Türkkahramandan alınan organlar Erzurum ve Samsundaki 4 hastaya nakledilecek.

Bakmadan Geçme