'MTÜde depremin izleri siliniyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya Turgut Özal Üniversitesinde depremin izleri siliniyor. Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya Turgut Özal Üniversitesinde depremin izleri siliniyor. Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı ise 9 bine çıkarıldı.
6 Şubat depremlerinde etkilenerek bazı binaları ağır hasar alan ve bir süreliğine yüz yüze eğitime ara verilen Malatya Turgut Özal Üniversitesinde (MTÜ) depremin izleri siliniyor.
Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı 9 bine çıkarılırken, aralarında rektörlük binasının da bulunduğu bazı bölümlerin Yeşilyurt yerleşkesine taşınması hedefleniyor.

Hasarlı yapıların hızlıca tadilatını tamamladık
Depremlere 8i öğrenci toplamda 11 kayıp verdiklerini belirten Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, 6 Şubat 2023te meydana gelen iki büyük depremde üniversitemiz de birçok kurum gibi olumsuz etkilendi. Sekiz öğrencimiz, iki akademik ile bir de idari personelimiz depremlerde vefat etti. Deprem sırasında eğitim verdiğimiz sanat tasarım ve mimarlık ile mühendislik fakültemize ait binamız ağır hasar aldı. Bunun ardından yeni yerleşkemizdeki binalarımızın daha hızlı faaliyete geçmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından destek alarak inşaatları hızlandırdık. Ayrıca sekiz ilçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu (MYO) içerisinde özellikle Doğanşehir ,Akçadağ ve Arapgirdeki okullarımız depremlerde etkilendi. Buradaki okullarımız içinde bütçe desteği alarak hızlıca tadilatları gerçekleştirip eğitim ve öğretime güz yarı yılında başlamış olduk. Doğanşehirdeki Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulundaki tüm tadilat giderleri aile tarafından karşılandı inşallah orası da önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetişecek dedi.

Dört yıl için hedeflediğimiz öğrenci sayısına bir yılda ulaştık
Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısının 9 bine çıkarıldığını aktaran Rektör Prof. Dr. Bentli, Sağlık Bilimleri, Tıp Fakültesi ile Sanat Tasarım hariç uygulamalı dersleri bulunmayan tüm fakültelerimizde ve MYOlardaki birinci sınıflar için dönemi uzaktan eğitim vererek geçirmeyi planlıyoruz. Çünkü yurtların kapasitelerinin yetmeyeceğini düşünerek böyle bir karar aldık şuanda uzaktan eğitim konusunda öğrencilerimiz herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitimlerini almaktadır. İnşallah önümüzdeki yıl bir sıkıntı olmaması halinde tüm birimlerde eğitim ve öğretim yüz yüze gerçekleşecek. Deprem sonrası bazı konuları da avantaja çevirmeye çalıştık. YÖKten destek alarak 3ü ön lisans 22si lisans programı olmak üzere 25 program açıldı. 6 bin olan öğrenci sayımızı dört yıl içerisinde yüzde elli arttırmayı planlarken, bu sayıyı bir yıl içerisinde 9 bine çıkardık. Tabi bu hızlı büyümenin bizlere yeni ihtiyaçlar doğurduğunu görüyoruz. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşerek hem yeni yerleşkemizdeki yemekhanemiz ve merkezi dersliğin ihalesini yaparak inşaatına başlayacağız. Bu arada da inşaatların tamamlanma süresi uzayabilir diye prefabrik bir takım sınıflarda yaparak artacak öğrenci sayımızı karşılamaya çalışacağız ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıl yeni yerleşkemize taşınmayı düşünüyoruz
Üniversitenin Yeşilyurt yerleşkesindeki öğrenci sayısının artacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Bentli, "Yeşilyurt yerleşkemizde daha önce Geleneksek ve Tamamlayıcı Tıp binası olarak planlanan merkezi de alınan destek bütçe ile tamamlamış bulunuyoruz. Bir iki ay içerisinde Sanat Tasarım ve Mimarlık ile Mühendislik Fakültemizi buraya taşıdıktan sonra Yeşilyurttaki öğrenci sayımız Battalgazi yerleşkemizdeki öğrenci sayımızdan daha fazla olacak . Bu noktada önümüzdeki yıl üniversitemizin idari birimlerini Yeşilyurt yeni yerleşkemize taşımayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme