'Milletvekili Tutdere´den 10 Kasım mesajı'

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Milletvekili Tutdere, cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete intikal edişinin 83´üncü yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle andıklarını söyledi.
Milletvekili Abdurrahman Tutdere mesajında, "10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk´ü anma günü değil, fikirlerini ve ideallerini anlama, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetini demokrasiyle taçlandırarak geleceğe taşıma azmimizin tazelendiği gündür.
Atatürk´ün milli mücadeledeki inancı ve yol göstericiliği sayesinde milletimiz bağımsızlık savaşında omuz omuza vererek büyük bir galibiyet elde etmiş, bu galibiyetin ardından da demokrasi ve cumhuriyetle çağdaş Türkiye´nin yolu açılmıştır.
Büyük başarılarla mazlum milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere emanet ettiği değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için var gücümüzle çalışacak; bir çift mavi gözün ışığında demokratik, laik, sosyal ve millet egemenliğine dayalı hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete intikalinin 83´üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme