'Malatyada YKSnin ilk oturumu başladı'

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Test

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibariyle Malatyada başladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm yurtta olduğu gibi Malatyada da yapılıyor. Kentteki İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi ile birçok okulda öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler ise dışarıda çocuklarını bekliyor.
Malatyada sabah erken saatlerden itibaren okullara gelen öğrenciler, girişte kontrol ve aramadan geçtikten sonra sınav salonlarına alındı. Aileler de okul dışında çocuklarını beklemeye başladı. Saat 10.00da okul kapıları kapanırken, kapıların kapanmasına 1 dakika kala bazı öğrencilerin ise koşarak sınava son anda yetiştikleri görüldü.
TYTde adaylara Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek.

Bakmadan Geçme