Malatya TSO'da yeşil dönüşüm semineri düzenlendi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, yeşil dönüşümün artık sadece çevrecilerin değil, iş dünyasının da en öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, yeşil dönüşümün iş dünyasının öncelikli gündemlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

"Yeşil Dönüşüm ve Karbon Yönetimi:

Geleceğin Ekonomisine Hazırlık ve Yeşil Teşvikler" temalı seminerin açılışında konuşan İlhan, çevresel sürdürülebilirliğin, iş dünyası için yeni fırsatlar ve uzun vadeli rekabet avantajları sunduğunu belirtti. Malatya TSO'nun, 2026'da yürürlüğe girecek Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlemesi'ne yönelik hazırlıklarını hızlandıracağını ve firmaları bu kriterlere uygun üretim yapmaları konusunda bilgilendireceğini söyledi. Seminerde Adıyaman Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Demirci, Çevre Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Cerrah Demirci, Kredi ve Finans Uzmanı Faik Nebi Çalış ve Karbon Nötrleme ve Karbon Borsası Uzmanı Ufuk Aşıkoğlu çeşitli konular hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Seminere, yerel yöneticiler, MTSO yetkilileri ve sanayi temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme