• Haberler
  • Türkiye
  • Malatya'dan çıktı İstanbul'da seyir halindeyken alev aldı

Malatya'dan çıktı İstanbul'da seyir halindeyken alev aldı

Malatya'dan çıktı İstanbul'da seyir halindeyken alev aldı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, şehirlerarası bir otobüs seyir halindeyken motor bölümünde yangın çıktı. Şoförün uyarısı üzerine, yolcular hızla otobüsü boşaltarak canlarını tehlikeden kurtardı. Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

 

Yangın, sabah saat 05.00 sıralarında Beşiktaş Büyükdere Caddesi'nde, 4. Levent Metrosu'nun karşısında meydana geldi. Malatya'dan İstanbul'a hareket eden 34 BN 3044 plakalı otobüs, seyrederken motor kısmında alev aldı. Şoför durumu fark ederek otobüsü yol kenarına park etti ve yolcuları tahliye etti. Panik içinde dışarı çıkan yolcular, kısa sürede güvenli bir uzaklığa geçti. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yangına müdahale etti. Polis ekipleri, geçici olarak trafiği kapatırken, itfaiye yangını kontrol altına alıp söndürdü. Yangın sonrası yol tekrar trafiğe açıldı.

 

Yangın sırasında otobüste bulunan yolculardan Erdal Parlak, yaşananları şu şekilde anlattı: “Yolda otobüs birkaç kez arıza yaptı. Çok fazla eşya vardı ve bu nedenle duman oluştu. Başta kapılar açılmadı ama sonradan açtık. Neyse ki kimseye bir şey olmadı. Şoförler yardımcı oldu ama eşya yüklememek konusunda daha dikkatli olmalıydılar. Malatya'dan İstanbul'a gelirken bazı aksaklıklar yaşadık. Eşyaların arka koltuklara konmaması gerektiğini söyledim ama dikkate alınmadı. Şu an iyiyiz, umarım başka bir sorun yaşanmaz. Otobüste 35 kişi vardı.”

 

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme