'Malatya´da Hatice Akbaş coşkusu'

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye´nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası´nda Hatice Akbaş´ın

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye´nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası´nda Hatice Akbaş´ın finale çıkması memleketi Malatya´da büyük sevinçle karşılandı.
Uluslararası Boks Birliği tarafından Türkiye´nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası´nda yarı final müsabakaları yapılıyor. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri´nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde ringe çıkan Hatice Akbaş, Taylandlı rakibi Preedakamon Tintabthai ile karşılaştı. 3 rauntta da net skorlar alan milli sporcu, adını finale yazdırdı.
Milli sporcu Akbaş´ın memleketi Malatya´da ise ayrı bir sevinç yaşandı. Akbaş´ın yarı final müsabakasını Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile birlikte yüzlerce Akçadağlı ilçe meydanında dev ekranda takip etti.
Akbaş´ın finale çıkmasıyla büyük sevinç yaşayan Başkan Kazgan, "Söyleyecekleri aslında Hatice kendi söylüyor. Bir yıldız doğdu diyorum. Dünya boks tarihinin efsane ismi Muhammed Ali´ye benzetiyorum. Kelebek gibi dolaşıyor, arı gibi vurup çıkıyor. Finali de alacağına inanıyorum ve final maçını izlemek içinde İstanbul´a gideceğim. Hatice buralar kolay gelmedi bizde destek verdik ama bizim yapmamız gereken artık Akçadağ´da daha fazla Haticeler çıkarmak. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımız bu yönde olacak. Biz bu alanda varlığımızı ortaya koyacağız. Bu havayı devam ettirmemiz gerekiyor, inşallah devam ettirip Akçadağ´ın sesini duyuracağız inşallah bu inanç var bende" diye konuştu

Bakmadan Geçme