- Haberler
- Kültür Sanat
- MALATYA, AYDINLIK BİR ŞEHİR
MALATYA, AYDINLIK BİR ŞEHİR
Yazar ve yayın evleri 4.
Başbakan Yardımcısı Doç.Dr.Yalçın Akdoğan tarafından açılan 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, yoğun bir şekilde devam ederken, fuara katılan yazar ve yayın evleri Malatya ve Kitap Fuarı’ndan övgüyle söz ediyorlar.
Fuara İstanbul’da katılan yayınevi sahibi ve aynı zamanda yazar olan Selma Sancı, Malatya Kitap Fuarı’nın yelpaze ve imkanlarının çok büyük olduğunu söyledi. 20.si düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nın 10.sunda bile bu canlılığı yakalayamadığını belirten Sancı, “4. olmasına rağmen, gerçekten güzel bir ilgi var. Burada okurlarımız oluştu. Sorguluyorlar, kitap istiyorlar. Malatya çok aydınlık bir şehir. Gerçekten okuyan bir şehir” dedi.
Malatya, temiz ve canlı bir şehir
Her yıl Malatya Anadolu Kitap Fuarı’na katıldığını belirten yazar Selma Sancı, Malatya’ya her gelişinde ferahladığını söyledi. Sancı, “Malatya; yeşil, temiz derli toplu ve canlı bir şehir. Malatya bir ege şehri gibi çok canlı. İzmir’de 10 yılda yakalayamadığımız canlılığı burada 4 yılda yakaladık. Fuar, gece saat 10.00’da kapanmasına rağmen, fuara kapanana kadar ilgi fazla. Hiçbir şehirde bunu yaşamadım. Malatya’da bir farklılık var” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Malatyalı yazar Raşit Kısacık:
KİTAP FUARI HER YIL AŞAMA KAYDEDİYOR
Malatyalı yazar Raşit Kısacık ise Malatya’nın kültürel olarak geliştiğini belirterek, Kitap Fuarı’nın her yıl daha kapsamlı bir hale geldiğini söyledi.
Malatya’nın yanı sıra TRT ve ulusal birçok gazetede görev yaptığını, son olarak Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak emekli olduğunu kaydeden Kısacık, bu yüzden bölgeyi bütün ayrıntısıyla tanıdığını söyledi.
Kültürel olarak Malatya’da gelişmişliğin olduğunu kaydeden Kısacık, “Diğer fuarların yanı sıra özellikle Kitap Fuarı’nın 4. sü yapılıyor. Bu yıl daha kapsamlı, eksiksiz, gelişmiş bir fuar var. Daha öncekilerde görülen eksiklikler bu defa yok. Malatya’da okur sayısının artması lazım. Yazarlar ve yayın evleri ayaklarına kadar gelmiş, herkes bundan yararlansın. Özellikle kaynak kitaplara yönelsinler. Çünkü Türkiye’de sık sık gündem değişiyor. 27 kitabım var, hepsi kaynak kitap. 50 yıl sonra da okunabilecek, yararlanılabilecek kitaplar.
Fuar bu sene daha kapsamlı ve daha güzel. Her yıl biraz daha aşama kaydediyor. Geçen yıla göre bu yıl daha güzel, gelecek yıl daha da güzel olacak. Buna inancım tam. Kültür sanat adına sevindirici bir olay” dedi.