- Haberler
- GÜRKAN POLAT, 9. KAMU YÖNETİMİ SEMPOZYUMUNA KATILDI
GÜRKAN POLAT, 9. KAMU YÖNETİMİ SEMPOZYUMUNA KATILDI
İnönü Üniversitesi İktisa
Turgut Özal Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, davetli akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da bir konuşma yaptı. Başkan Gürkan konuşmasında, " Battalgazi Belediyesi olarak Malatya’nın yasa gereği Büyükşehir olmasının ardından 7 kasaba belediyesi ve 102 mahalleden oluşan 1100 kilometrekare alan içerisinde 300 bini aşkın nüfusu ve gün içinde 550 bin nüfusu içinde bulunduran bir metropol ilçenin belediye başkanlığını yapıyorum. Daha öncede 20 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanlığını yapmış bulunmaktayım.
Belediye başkanlığını yaparken genelde hareket ettiğimiz nokta şöyle; Belediye başkanlığını yaparken beş yıllık bir döneme hapsetme gibi bir olgu içerisinde olmadık. Biz kendimize Şehrül-Emin olarak verilen bir belediye başkanlığı var. Başka bir mesleğe yönetim ünvanı verilmemiş. O zaman biz kendimizi beş yıllık bir zaman dilimine hapsederek bu kadar küçük ve küçültme olgusu içinde olamayız dedik. Özellikle Farabiye Medinetül Fazıla'da Erdemli şehirler değerleriyle anlam kazanır deniyor. İbn-i Haldu’un Mukaddimesin’de de ona benzer ifadeler kullanılır. Ahmet Hamdi’de şehirleri sadece fiziki özellikleriyle değerlendirmiyor. Maslow ise daha güzel bir şekilde ifade etmiş. Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisini belirlerken 5 temel unsur vermiş. Bunlar fizyolojik ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyaçları, sevgi ve aidiyet ihtiyacı, saygı ihtiyacı ve kendini gerçekleştirme ihtiyacıdır. Bu 5 temel ihtiyaç insan için çok önemlidir" diye konuştu.
Polat, “Hiçbir Kaynak Sınırsız Değildir”
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi bölümü tarafından “9. Kamu Yönetimi Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Şehir ve Çevre” konulu sunum yaptı.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, İlçe Kaymakamları ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve diğer ilçe belediye başkanları, davetli akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sempozyum açılış konuşmasını Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik gerçekleştirdi. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selma Karatepe tarafından yapılan açılış konuşmaların ardından sempozyum, oturum başkanlığını Prof. Dr. Eyüp Günay’ın yaptığı ve konuşmacı olarak Malatya Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın katıldığı panel ile devam etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşil bir ilçede, güzel bir ilde, harika bir ülkede yaşıyoruz. Bütün imkânlara sahibiz. Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. Havamız güzel, suyumuz temiz, toprağımız bereketli...
Bunlar için ne kadar şükretsek azdır. Dünyada bizim sahip olduklarımızın yarısına bile sahip olamayan birçok ülke var.
Ama hiçbir kaynak sınırsız değildir. Sular çekilebilir, ağaçlar tükenebilir, toprak verimsizleşebilir, hava bozulabilir. Korunmazsa ya da önlem alınmazsa, bilinçsiz kullanım ve tüketim neticesinde, sahip olduklarımızı yitirebiliriz.
Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz bir programa katılan şair ve yazar Bestami Yazgan, "Eğer gönül şehrimizi kuramazsanız, diktiğiniz ağaçlar kırılır, çiçekler sökülür!" cümlesini kurmuştu. Başlı başına bu cümle üzerinden konuşsak, öyle sanırım ki meseleyi ortaya koymuş oluruz.
Doğa, varlığımızın en önemli dayanağıdır ve insan, düzenleyici rolüyle, doğanın bir parçasıdır. İki şeye çok dikkât etmeliyiz. Birincisi, insan varlığının doğa için bir tehdit oluşturmaması, yani doğaya saygı; ikincisi, insanların doğal çevre ihtiyacının karşılanması, yani insana saygı. Bu iki durum, birbiriyle içi içe düşünülmesi gereken ve herhangi bir plânlama yaparken her an akılda tutulması gereken olgulardır” dedi.