Doğanşehir'in imar planı onaylandı

Kahramanmaraş merkezli depremleri ile büyük yıkım yaşayan Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde İmar planı onaylandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük zarar gören Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yeni bir imar planı onaylandı.

 

Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, göreve başladığı günden itibaren 7/24 imar planı üzerinde titizlikle çalıştıklarını ve bu sürecin sonunda Doğanşehir'in imar planının onaylandığını duyurdu. Bayram, “6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilçemizde yarattığı maddi ve manevi zararların giderilmesinde emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum olmak üzere tüm ekiplere, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı’na, tüm personele ve belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekibine teşekkür ederim. Doğanşehir merkezinin imar planının onaylanmasıyla birlikte 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesi uygulamaya konulacaktır,” dedi.

 

Başkan Bayram, imar planı onayının ardından sürecin hızla ilerleyeceğini ve ilçenin en kısa sürede toparlanması için çalışacaklarını belirtti. Bayram, “İmar planımızın onaylanması, hemen inşaat izni verilmesi anlamına gelmiyor. Şu anda parselizasyon çalışmalarına geçilecektir. Planlı alan içindeki tüm parseller, uygulama ve düzenlemelere tabi olacak; depremin yarattığı kadastral hatalar giderilerek yapılaşmaya uygun hale getirilecektir. Bakanlığın onayı ve denetimiyle parselizasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülecek ve kısa sürede yeni tapular dağıtılacaktır. Ayrıca, rezerv alanındaki yerlerle ilgili kentsel dönüşüm konusunda da istişarelerde bulunuldu. Kısa zamanda rezerv alanına yapılacak binaların temelleri atılacak. İlçemize hayırlı olsun,” şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme