• Haberler
  • Politika
  • Depremden etkilenen çiftçilerimize 35 ton arpa yardımı sağlıyoruz

Depremden etkilenen çiftçilerimize 35 ton arpa yardımı sağlıyoruz

Yeşilyurt Belediyesi, Tarımsal Üretim ve AR-GE alanında yapılan hasat sonucu elde edilen 35 ton arpayı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatıyla depremden etkilenen çiftçilere yüzde 100 hibe olarak, tamamen ücretsiz bir şekilde dağıttı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında hasat edilen 35 ton arpa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla depremden etkilenen çiftçilere yüzde 100 hibe olarak, tamamen ücretsiz bir şekilde dağıtıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen arpa dağıtım törenine, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Yeşilyurt Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Berktaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ve birçok çiftçi katıldı.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, çiftçilere sağlanan destekler için Başkan Geçit’e teşekkür ederek, “Depremde büyük zarar gören çiftçilerimiz için yapılan bu destek çok değerli. Çiftçilerimizin güçlendirilmesi, ekonomik yapımızın da güçlenmesini sağlar” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar da tarım sektörüne sağlanan destekler için Başkan Geçit’e teşekkür etti. Akar, “Tarım sektörü, ülkemizin ve şehirlerimizin temel taşlarından biridir. Çiftçilerimize verilen destekler oldukça önemlidir. Büyük bir afet yaşadık, ancak çiftçilerimiz fedakârca üretime devam etti. Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Geçit, Yeşilyurt’un tarımsal potansiyelini güçlendirmeye yönelik hizmetlerin devam edeceğini belirterek, “Yaşadığımız büyük felaketlerde yapılar ve binaların yanı sıra çiftçilerimiz de büyük zarar gördü. Tarımsal alanlarda ve ahırlarda hasarlar oluştu. Bu süreçte tüm imkanlarımızı seferber ederek, şehir ve ilçemizin yeniden ayağa kalkması için çalışıyoruz. Tarımın marka değerini korumak ve çiftçilerimize destek olmak amacıyla başlattığımız projelerimizle, bugünkü arpa dağıtımını gerçekleştirdik. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getiriyoruz ve bu desteklerle çiftçilerimizin yeniden üretime başlamasını hedefliyoruz” dedi.

Törenin ardından, arpa torbaları depremden etkilenen çiftçilere teslim edildi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme