'Bir yıllık emeği 10 dakikayla çöp oldu'

Sivasta bir aday Yükseköğretim Kurumları Sınavının(YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ne yaklaşık 10 dakika geç kalınca salona alınmadı.Türkiy

Sivasta bir aday Yükseköğretim Kurumları Sınavının(YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ne yaklaşık 10 dakika geç kalınca salona alınmadı.
Türkiye genelinde milyonlarca üniversite adayının katılımıyla başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) heyecanla beklenen ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine akın eden adaylar, üst araması ve kimlik kontrolü sonrası salonlara alındı. Saatler 10.00ı gösterdiğinde, sınav salonlarının kapıları kapatıldı. Kural gereği saat 10.00da kapıların kapatılmasıyla Sivasta genç bir aday sınava saniyelerle değil yaklaşık 10 dakika geç kalınca sınava alınmadı. Şansını deneyen aday görevlilerle konuşsa da içeri giremedi.

Heyecanlı bekleyiş
Saat 10.15te başlayan sınavda adaylar içeride ter dökerken aileler ise dışarıda heyecanla bekledi. Kimi vatandaşlar Kuran-ı Kerim okuyarak sınavda olan yakınlarına dua etti.

Bakmadan Geçme