• Haberler
  • Politika
  • Bakan Kurum: 'En geç 4 ay içinde 200 bin konutu teslim edeceğiz'

Bakan Kurum: 'En geç 4 ay içinde 200 bin konutu teslim edeceğiz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde en geç 4 ay içinde 200 bin konutu teslim edeceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Malatya’ya gerçekleştirdiği ziyarette, büyükşehir belediyesinde yapılan istişare toplantısında yetkililerden bilgi aldı. 

 

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Malatya'da afet konutları inşaatının ilerleyişini değerlendirdiklerini belirtti. Şu ana kadar 7 bin 881 depremzede aileyi yeni evlerine kavuşturduklarını, 79 bin 133 ev ve iş yerinin inşaatının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, 11 ilde 292 bin konutun inşasının sürdüğünü ve en geç dört ay içinde 200 bin konutu teslim edeceklerini ifade etti. Bakan Kurum, 2025 yılı itibarıyla depremin tüm izlerini silmiş olmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Bakan Kurum, Malatya'da geceyi geçirecek ve ertesi gün AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak. Ayrıca, rezerv alanları ve TOKİ konutları inşaatlarını inceleyecek. Akşam saatlerinde ise Hatay’ın İskenderun ilçesine geçiş yapacak.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme