Bakan'dan Malatya'ya Müjde

Bakan'dan Malatya'ya Müjde 20 tanesi Malatya'da yapılacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Malatya'daki temasları sonrası yaptığı açıklamada, birinci seviye sağlık hizmetlerini güçlendirmeyi en önemli öncelikleri olarak belirtti.

Deprem bölgesindeki Malatya'nın sağlık hizmetlerinin tam kapasiteyle sunulduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, şehrin sağlık anlamında bölgede önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Özellikle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün uluslararası alanda tanınan bir merkez olduğunu belirten Memişoğlu, Türkiye'de yıllık yapılan karaciğer nakillerinin önemli bir kısmının burada gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Bakan Memişoğlu, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni genişletme ve şehir hastanesi haline getirme planlarından bahsetti. Ayrıca, depremlerde zarar gören veya ihtiyaç duyan birinci basamak aile sağlığı merkezlerinden 20 tanesini Malatya'da yenileyeceklerini ve bazılarını dört birimli hale getireceklerini duyurdu. Bu adımların, birinci seviye sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine ve iyileştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Bakmadan Geçme