- Haberler
- AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KENDİ İMKANLARIYLA HAZIRLANIYOR
AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KENDİ İMKANLARIYLA HAZIRLANIYOR
Vücut geliştirme sporcusu
Avrupa Şampiyonası seçmelerinde derece yaparak dikkatleri üzerine çeken Basri Kalkan, hedefinin Avrupa Şampiyonası olduğunu söyledi.
Antalya’daki seçmelerde Malatya Jimnastik Spor Kulübü adına yarışıp takımına derece kazandıran Basri Kalkan, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.
Hedefinin Avrupa Şampiyonası’nda derece yapmak olduğunu söyleyen Kalkan, sponsor desteği olmadan kendi imkanlarıyla hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydetti.
Çocukluğundan beri vücut geliştirme sporuyla ilgilendiğini ve birçok derecesi olduğunu ifade eden Kalkan, “20 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Malatya adına çeşitli derece ve birinciliklerim var. Yapılan son şampiyonaya kendi kilomda girmememe rağmen derece yapmayı başardım. İnşallah bundan sonraki şampiyonlarda da Malatya’ya dereceler getirmek istiyorum. Hedefim 2016 yılında yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olmak” diye konuştu.
“BU SPOR SADECE KASLARI BÜYÜTEN BİR SPOR DEĞİL”
Vücut geliştirme sporuyla ilgilenenlere de tavsiyelerde bulunan Kalkan, “Bu sporu sadece kasları büyüten bir spor olarak gören yanlış yapar bence. Vücut geliştirme sporu vücudun sağlıklı gelişimini sağlayan ve kan dolaşımını daha düzgün hale getiren bir spordur. Bu sporu yapanlar spor salonlarında saatlerce ağırlıkların altından kendilerini perişan etmesinler. Sadece ağırlık çalışması, vücudu şekilsiz bir forma sokar. Ağırlığın yanında kardiyovasküler, yani kalp-damar egzersizleri de yapılması lazım. Spora başlamadan mutlaka ısınma hareketleri yapılmalı ve bilinçli spor yapılmalı. Bir başka hayati önem taşıyan konu da kas büyütücü ilaçlar. Bu sporu yapanlar kesinlikle ilaç kullanmamalı. Bu hem sağlık hem de vücudun görüntüsü açısından çok önemli” dedi.