'Üniversite akademisyenlerine proje hazırlama eğitimi'

Adıyaman'da akademisy

Adıyaman'da akademisyenlere proje hazırlama eğitimi verildi.

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) projelerine yönelik olarak 'Proje Hazırlama Eğitimi' düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Uzman Ekrem Tekin, Uzman Özkan Kireç ve Uzmanı Başar Kılıçparlar tarafından verilecek ve iki gün sürecek eğitimlerde sağlık bilimleri, fen ve mühendislik bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki katılımcılara ARDEB ve TEYDEB destek programlarına proje başvurularında proje fikrinin oluşmasından proje başvurusuna kadar geçen süreç tüm ayrıntılarıyla anlatılacak. Mühendislik Fakültesi gerçekleştirilen eğitim programının açılışına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Ayaş, eğitimciler Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Uzman Ekrem Tekin, Uzman Özkan Kireç ve Uzmanı Başar Kılıçparlar ile üniversite akademisyenleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, 'Sadece kendi kariyer gelişiminiz için değil, üniversitemiz, ilimiz Adıyaman, bölgemiz, ülkemiz ve insanlık için projeler yapınız. Sizlerden beklentimiz raflarda tozlanacak projeler yazmanız değil, bir derde derman olacak, bir yaraya merhem olacak, bir ürün çıkaran, patent çıkaran projeler hazırlamanızdır. Bu ülkenin projelere ihtiyacı var. Ancak milletin ve insanlığın faydasına olacak projelere ihtiyaç var. Benim temennim dışarıya çıkıp, araştırıp halkın ihtiyacı nedir diye düşünerek projeler üretmenizdir. Spesifik değil de yine insan için sosyal projeler üretin' dedi.

Prof. Dr. Gönüllü, 'Bu memlekette projeler için dünya kadar bütçeler ayrılıyor, maaşlar veriliyor. Ancak gidip kimsenin faydasına olmayacak kariyer planlaması yapan hocanın faydasına olacak projeler üretiliyor. Anabilim dallarının insanlık adına hedefleyeceği il, ülke ve insanlık bazında destek vereceği bir proje yok denecek kadar az. Boşa zaman geçirmemek gerekiyor. Önce ülkemiz, milletimiz sonra biz. Aldığımız maaşı hak etmeliyiz. Üniversiteler sadece kariyer yapma yeri değildir. Üretme yeridir, eğitim yeridir, araştırma yeridir. Gerçek bilim insanının parayla da işi olmaz. Her şey maaş değil. Bilim insanı bilime aşık olan kişidir. Bu dünyaya insanlık adına bir şeyler armağan etmeden gidersek yazık olur. Bu nedenle proje yazmayı iyi öğrenip iyi projeler sunmanızı bekliyorum' ifadelerini kullandı.

Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Ayaş, 'Projesiz akademisyen kalmasın hedefi doğrultusunda teknoloji transfer ofisi olarak araştırmacılarımızın proje yazma çalışmalarını teşvik etmek ve TÜBİTAK destekleri hakkında bilgilendirme yapmak adına faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu doğrultuda araştırmacılarımızın proje yazım süreçlerini destekleyebilmek için uygulamalı TÜBİTAK ARDEB ve TEYDEB proje önerisi hazırlama eğitimi düzenlendik. Düzenlediğimiz bu eğitim 2 tam gün boyunca sürecek' diye konuştu.

Bakmadan Geçme