Silahlı ve maskeli soyguncular jandarmadan kaçamadı

Silahlı ve maskeli soyguncular jandarmadan kaçamadı

Malatya´nın Yazıhan ilçesinde 54 yaşındaki bir şahsı ikametinde silahla tehdit ederek çok sayıda ziynet ve antika eşyalarını çalan 3 kişi yakalandı. Zanlılardan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, 4 Aralık Pazartesi Yazıhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Sinanlı Mahallesi´nde ikamet eden Z.D.´nin (54) evine gelen yüzleri maskeli 2 şahıs darp ettikleri Z.D.´nin silah tehdidi ile 20 adet Cumhuriyet altını, 2 adet altın bilezik, 1 adet altın yüzük ve şahsın eşine ait tesbih, köstekli saat ile antika kılıç koleksiyonlarını alarak bölgeden ayrıldı.

İhbar üzerine zanlıların yakalanması için çalıma başlatan Malatya İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekipler yaptıkları titiz bir çalışma neticesinde olayı gerçekleştirenlerin Y.Ş. (23), H.Ş. (19) ile R.G. (34) olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonla, H.Ş. ile Y.Ş. yakalanarak gözaltına alınırken, zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda 7 adet cumhuriyet altını, 8 adet altın yüzük, 1 adet gümüş kolye, 1 adet gümüş bileklik, 4 adet antika kılıç, 3 adet hançer, 4 adet baston ile 26 bin TL para ele geçirildi.
Bir adet altın bilezik, 3 adet cumhuriyet altını ile 11 adet altın küpeyi kuyumcuya sattıkları tespit edilen zanlılardan H.Ş.´ye jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol uygulanırken, Y.Ş. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olaya karıştığı belirlenen ve firar durumda olan R.G.´nin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bakmadan Geçme