Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyelerinin TÜBİTAK Başarısı

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinin yürütücüsü ya da araştırmacısı olduğu TÜBİTAK projeleri desteklenmeye hak kazandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Irmak İçen Taşkın'ın yürütücüsü, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çam Derin'in araştırmacısı olduğu “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Virüsü (Kkkav)'ne Özgü Hızlı Tanı Strip Testinin Geliştirilmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK 1001 ÇABA kapsamında destek elde etmeye hak kazandı.

Yine Taşkın ve Derin'in araştırmacı olarak görev yapacakları “Biyolojik Olarak Aktif Triazol Bileşiklerin Mof Türevli Manyetik Katalizörler ile Sentezi, Antikanser Aktivitelerinin in vitro ve Moleküler Kenetlenme ile İncelenmesi ve Protein-Triazol Bileşiklerinin Etkileşimlerinin Yapay Zekâ ile Belirlenmesi” başlıklı çalışması da destek elde eden projeler arasında yer aldı.

Öte yandan Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çam Derin'in araştırmacısı olduğu “SARS‐CoV‐2 Antikorlarının Hızlı, Hassas ve Kantitatif Analizi için Elektrokimyasal Temelli Yatay Akışkan Test Sisteminin Geliştirilmesi” başlıklı sağlık bilim ve teknolojilerine yönelik TÜSEB B grubu Ar-Ge projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Irmak İçen Taşkın'ın araştırmacı olarak görev yapacağı “Türkiye'de Yayılış Gösteren Euphrasia L. (Orobanchaeae) Cinsinin Taksonomik Revizyonu ve Bazı Biyolojik Aktivite Özelliklerinin Belirlenmesi” ve “Süperkritik Karbondioksit (ScCO2) Çözücü Ortamında Kullanılabilir N-Heterosiklik Karben (Nhc) Türevi Metal Kompleks Katalizörlerinin Geliştirilmesi” başlıklı projeleri TÜBİTAK 1001 ÇABA projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bakmadan Geçme