Malatya'da başarılı kursiyerlere sertifika verildi

Malatya'da sürü yönetimi kursunu başarı ile tamamlayan 25 çoban sertifikalarını aldı.

Malatya'da 25 çoban, sürü yönetimi kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen bu kurs, nitelikli çoban yetiştirmeyi amaçlıyor. Sertifika töreni, Malatya Tarım İl Müdürü Osman Akar ve Birlik Başkanı İhsan Akın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Akın, kadın girişimcilerin kursa gösterdiği ilgiye dikkat çekti. Sürü Yönetimi Eğitimi kapsamında kursiyerlere hem teorik bilgiler verildi hem de uygulamalı saha çalışmaları yapıldı. Akın, bugüne kadar 3.500 üreticiye, yetiştiriciye ve girişimciye kırkım, parazit mücadele ve çobanlık eğitimi verdiklerini belirtti. Ayrıca, İŞKUR'un çobanların sosyal güvencelerini artırma konusundaki desteği ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çobanlara ve kadın yetiştiricilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları hakkında müjde vereceğini duyurdu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ise konuşmasında, geleneksel yöntemlerin yanı sıra modern tekniklerin önemine vurgu yaptı. Akar, verimliliği artırmak için atadan kalma bilgilerin yanı sıra yeni bilgi ve tekniklerin de kullanılması gerektiğini ifade etti. Tarımsal üretimin arttırılması ve birim alandan daha yüksek verim elde edilmesinin zorunluluk olduğunu belirtti.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme