Malatya'da Akıma kapılan 16 yaşındakİ Batuhan'ın ölümünün ardından dram çıktı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş'ın ölümünün ardından büyük bir dram yaşandı.

Olay, 2 Ağustos Cuma günü Akçadağ ilçesi Aliçeri Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, dedesi O.M.'nin inşaat halindeki evinin beton kısımlarını sularken dengesini kaybederek yakındaki elektrik kablolarına temas etti. Elektrik akımına kapılan genç, aile üyeleri tarafından Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Batuhan Vahap Akbaş'ın cenazesi hastanedeki ve adli tıp kurumundaki işlemlerinin ardından Akçadağ ilçe merkezine getirilip burada toprağa verildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Aliçeri Mahalle Muhtarı İlhan İnce, “Elektrik çarpması sonucu 16 yaşındaki çocuğumuzu kaybettik. Kabloların kaldırılması için dedesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye 6 ay önce dilekçe vermiş, ancak bir sonuç alınamamış. Ben de mahalle muhtarı olarak 2 ay önce dilekçe verdim, ama ilgili kurum, bölgede ruhsatlı ev olmadığı gerekçesiyle kabloları ve direkleri değiştiremeyeceklerini söyledi. Çocuğumuz Bursa'dan dedesini ziyarete gelmişti ve kaldırılmayan kablolar nedeniyle hayatını kaybetti. Trafonun fotoğraflarını çektik ve hafta başında ilgili kuruma ileteceğiz” dedi.

Olayın ardından derin bir dram yaşandı. Anne ve babasının ayrıldığı öğrenilen Batuhan Vahap Akbaş'ın anneannesi ve dedesi tarafından büyütüldüğü belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme