'Hollanda´da ''Fırat´ın Semahları'' dinletisi gerçekleştirildi'

Hollanda´nın Eindhoven şehrinde Fırat´ın Semahları dinletisi gerçekleştirildi.İlk olarak 26 Eylül´de Elazığ Kent Konseyi ile İl K

Hollanda´nın Eindhoven şehrinde Fırat´ın Semahları dinletisi gerçekleştirildi.
İlk olarak 26 Eylül´de Elazığ Kent Konseyi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Fırat´ın Semahları dinletisinin bir sonraki durağı ise Hollanda oldu. Avrupa Birliği Erasmus projesi çerçevesinde Hollanda´da bulunan BDT Eğitim Vakfı ve Youth Eurasia tarafından organize edilen dinleti, büyük beğeni topladı. Elazığlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Aygün Çam tarafından seslendirilen dinleti, Eindhoven şehrinde gerçekleştirildi. Sanatçı Çam´a bağlamalarıyla Meriç Tarhan ve Orkun Ağır da eşlik etti.
Dinleti hakkında bilgi veren Sanatçı Aygün Çam, 'Fırat´ın Semahları Elazığ´dan sonra bugün Hollanda Eindhoven´da yaşayan Türk vatandaşlarımızla ses buldu. Gerçekten hayatımın en güzel dinletilerinden biri oldu. Elazığ´a ait nefesleri, semahları, aşıklık geleneği kültürünü tanıtmış olduk. Hem söyleşi, hem de dinleti şeklinde gerçekleştirilen bu konser ile Elazığ´ın gizli kalmış güzelliklerini anlatma, tanıtma fırsatı bulduk. Ayrıca Avrupa´nın farklı ülkelerinden gelen yabancı öğrenciler ile de hem Türk Halk Müziği hem de Anadolu derlemeleri üzerine workshoplar gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum' dedi.

Bakmadan Geçme