Gürkan'dan Kredi Açıklaması

Gürkan'dan Kredi Açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını dolayısıyla çekilen krediyle maaş ödemesi yaptığını söylemişti .

Dönemin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bu konu hakkında Malatya'da bir yerel siteye konuştu.

Gürkan Bahsedilen 85 Milyon TL'nin kendileri döneminde alınan kredinin İller Bankası'nda bulunan bölümü olduğunu dolayısıyla bir kredinin çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise Şunu özellikle söylüyorum, ‘Kredi çektik, ödedik.' Böyle bir ifadem yok. Şöyle söyleyeyim, ifadem farklı, yılların bürokratik bir deneyimim var, ben ‘belediye meclisinden karar alınmadan kredi çekilmeyeceğini' bilen bir insanım. (bir önceki meclis toplantısındaki konuşmasındaki ses kaydını dinleterek) “Çekilen krediden'” diyorum, farkında mısınız. Konunun özü şu; Vakıf ve Ziraat Bankasının taksidi vardı. Bizim Mali İşler Daire Başkanımız; 261 milyon 102 bin TL, ödenecek bir kredimiz var o ay. Bu ödendiği takdirde maaşın ödenemeyeceğini görüyor. Bu 261 milyon 102 bin, dolayısıyla bizim 118 milyon lira vergi ve SSK hariç bir maaş tahakkukumuz var. Bu maaş tahakkukunu burada 85 milyonu MELİD şirketinin, 30 milyon lirası da memur maaşı olmak üzere, 118 milyonu, bu paradan, çekilen krediden verdik, ben çekmedim, çekilen krediden verdik. Bunu böyle düzeltmiş olalım.” dedi.

Bakmadan Geçme