'Elazığda 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri'

Elazığda 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk konuldu.Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Kurtuluş

Elazığda 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919da Samsuna çıkışının 105. yılı, yurt genelinde olduğu gibi Elazığda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Valilik Meydanında tören düzenlendi. Törene, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, kurum müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Erenin Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.
Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsundan başlatmış olduğu yaylım tüm Anadoluyu sarmıştı. Fedakarca tüm halkımız büyük mücadele gösterip istiklal mücadelesini kazandı. Bunları konuşurken çok kısa bir şekilde ifade ediyoruz ama o gün Anadolunun her yerinde vatan aşkı ile yanan insanlar büyük bir mücadele örneği gösterdi. Hakikaten hepimizin omuzlarına büyük bir yük yüklediler. Bu yük dün de omuzlarımızda vardı, bundan sonra da olmalı dedi.

Bakmadan Geçme