casino siteleri holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama

Malatya'da Ekmeğe zam geliyor

Ekonomi Haber Girişi : 10 Mart 2022 23:13
Malatya'da Ekmeğe zam geliyor
Malatya'da Ekmeğe zam geliyor

 

Deprem konutları

BUSABAH gazetesinin dün “Fırıncılar daha fazla dayanamadı” başlığıyla kamuoyuna paylaştığı manşet haberinde, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi’nin un, maya ve akaryakıta gelen zamlardan dolayı ekmek fiyatının 3,5 TL’ye çıkartılacağı haberini yayınlamıştı. Ancak yeni gelişmelerle birlikte Başkan Büyükelçi, TMO ve un fabrikalarıyla birlikte yapılan toplantı sonucunda un fiyatının eski fiyatıyla fırıncılara verileceğini,  dolayısıyla da ekmeğin 3,5 TL değil de, 3 TL olacağını duyurdu.

 

Konuyla ilgili BUSABAH Gazetesine yaptığı açıklamayla Büyükelçi, dünden itibaren un fiyatında yeni gelişmeler yaşandığını söyledi.

 

“3,5 TL DÜŞÜNMÜŞTÜK”

“Bir haftadır fabrikalar çok kısıtlı un veriyorlardı” diyen Büyükelçi, şunları kaydetti:

 

“Toprak Mahsulleri Ofisi’nde buğday alamadıklarını söylediler. Unun satışını hemen hemendurdurdular. Bizde buna karşılık ekmeğe zam yapma kararı aldık. Sadece un fiyatları değil, diğer girdiler de zam talebimizde etkili oldu. Biz zammı 3,5 lira olarak düşünmüştük, ama yeni gelişmelerden dolayı şu anda ekmeği 3 lira olarak düşünüyoruz. Un fiyatlarının bundan sonra makul bir fiyattan verileceğini söylediler. Şu anda Toprak Mahsulleri Ofisi ile görüştük ve fabrika işletmecilerini bir araya topladık. Fabrikacıların hepsi geldi ve taahhütte bulundular. İnşallah bundan sonra bir sıkıntı yaşatmadan esnafımızın ununu düzgün bir şekilde verirler. Şuanda 50 kilo pidecilere 235, somun ekmeğine 220- 225 arası fiyatlarla verilecek. Daha öncede bu fiyata veriliyordu. Yine bu fiyatta devam edecek. Şu anda zam talebinde bulunduğumuz 50 kuruş normal girdilerin talebidir. Akaryakıtın, elektriğin, doğal gazın, mazotun maliyeti.”

YouTube Haber arası


Çiğdem Erhan Busabah Gazetesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Rıza aktaş 12 Mart 2022 09:21

    Malatya lılar yine şire pazarın da davul zurna çalırlar.

  • Ramazan 11 Mart 2022 18:49

    Malatya seçimde ne diyecek acaba?

  • Wloo 11 Mart 2022 15:20

    Hangi fabrika un veriyor sallama